Testarea calitatii fructelor cu coaja lemnoasa si a fructelor uscate

Fructele uscate și nucile sunt produse și prelucrate în multe țări diferite. Recent, fructe din ce în ce mai exotice – cum ar fi fructele de pădure Goji – își fac drum pe piață.

Ca produse agricole tipice, fructele uscate și nucile conțin o varietate de contaminanți și substanțe nocive. Producția, prelucrarea, transportul și depozitarea pot duce la contaminarea cu reziduuri de pesticide, metale grele, micotoxine sau infestarea dăunătorilor.

În același timp, evaluarea calității, analiza senzorială și separarea clasei de calitate a produselor necesită experiență vastă și cunoștințe despre mărfuri. Reglementările guvernamentale – cum ar fi cele pentru pesticide, micotoxine și SO2 – necesită controale regulate. Controalele de import asupra unor contaminanți și bunuri din anumite țări sunt obligatorii.

Serviciile noastre de testare pe fructe cu coaja lemnoasa sau uscate:

  • Micotoxine (aflatoxine, ochratoxins);
  • Expertiza etichetei;
  • Analiza nutritionala;
  • Pesticide ;
  • Metale si nemetale;
  • Detectarea iradierii ;
  • Măsurarea radioactivității;
  • Detectarea acidului sulfuric și a altor conservanți;
  • Detectarea compușilor de evaluare și a criteriilor de calitate (compuși caracteristici, indici de grăsime, impurități, infestare de insecte, etc.) ;
  • Evaluare senzorială cu panou de evaluare aprobat DIN, etc.

Produse relevante:

  • Fructe cu coaja lemnoasa (nuci, sâmburi și produse prelucrate, de exemplu, făină, migdale, alune de padure, auci, fistic, nuci braziliene, arahide, alune, caju, nuci de păcan, nuca de cocos, etc.).
  • Fructe uscate (caise, prune, smochine, stafide, coacăze, mere, pere, piersici, fructe confiate, fructe de padure goji, fructe exotice, etc.).

Parametri pentru testarea nucilor și fructelor uscate:

ICA R&D oferă multiple analize pentru produsele dvs., cum ar fi: Aciditate, Activitatea apei, Cenusa, Calibru, Cenusa, Corpuri straine, Fibra, Identificarea amidonului, Impuritati, Indice de iod, Indice de peroxid, Nitrati, Nitriti, Reactie Kreis, Umiditate, Bacillus cereus, Bacterii coliforme, Drojdii si mucegaiuri, Enterobacteriaceae, Escherichia coliListeria monocytogenes, Numar total de germeni, Salmonella, Stafilococ coagulazo-pozitiv, Analiza calitativa tripla organisme modificate genetic, 35S promotor, NOS terminator, trans EPSPS, Detectie CaMV – Virusul Mozaicului, Gena BAR, Gena PAT, Aminoacizi totali, Anisidina, Fosfina, Pesticide, Organoleptice (Aspect, Culoare, Forma si dimensiuni, Gust, Miros), Acizi grasi (saturati, mononesaturati si polinesaturati, spectru C4-C24), Proteine, Zahar total, Vitaminele, Aluminiu, Arsen, Cadmiu, Crom, Cupru, Fier, Mangan, Mercur, Nichel, Plumb, Seleniu, Staniu, Zinc, etc.

Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi  sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.