Testarea calitatii condimentelor

Condimentele sau mirodeniile sunt substanțe de natură minerală (sare) sau vegetală (frunze, semințe, rădăcini, fructe întregi sau măcinate) sau un preparat din acestea (oțet, ulei, esență, extract, pastă, sos etc.), sau obținute prin sinteză (aromă, esență), care, adăugate unor produse alimentare sau preparate culinare, le conferă un gust sau o aromă specifică, contribuie la conservarea acestora, se folosesc in scopuri medicinale, precum și la stimularea apetitului și a digestiei.

Condimentele au jucat un rol economic important in Europa Evului Mediu. Acestea erau extrem de valoroase, deoarece nu erau necesare numai pentru condimentat, ci și ca conservant și bază unor medicamente.

Cuvântul aromă face referire atât la substanțele care conferă alimentelor sau produselor un gust sau miros plăcut, cât și la emanația acestor substanțe plăcut mirositoare (sau gustul lor). Printre exemplele de arome se numără: limonenul, anisolul, vanilina, diacetilul, mentolul, etc.

Majoritatea aromelor artificiale, dar și naturale, sunt formate din compuși organici denumiți esteri, care au un gust și un miros plăcut, adesea asemănător fructelor. Și alți compuși pot fi arome, precum aldehidele (de exemplu cinamaldehida, care dă aroma de scorțișoară) și hidrocarburile (de exemplu limonenul, cu aromă de portocală).

Arpagic

Busuioc

Cimbru

Cimbrișor

Coriandru

Creson

Ghimbir

Hrean

Hasmațuchi

Leuștean

Leurdă

Lobodă

Măghiran

Mărar

Melisă (Roiniță)

Mentă

Oregano

Pătrunjel

Pelin

Rozmarin

Salvie

Ștevie

Tarhon

Usturoi

Anason

Anason stelat

Boia de ardei

Busuioc

Caperă

Cardamom

Cardamom negru

Cânepă, semințe de

Chimen

Chimion

Cimbru

Cimbrișor

Coriandru

Cuișoare

Curcuma

Dafin

Fistic

Ghimbir

Ienibahar

Ienupăr

Leuștean

Mac, semințe de

Măghiran

Mărar

Mentă

Migdală

Muștar alb

Muștar negru

Nucșoară

Oregano

Pătrunjel

Pelin

Piper

Rozmarin

Salvie

Sare de bucătărie

Schinduf

Scorțișoară

Șofran

Susan

Tarhon

Usturoi

Vanilie

Asadar, ICA R&D va ofera prin intermediul laboratoarelor de analiza organoleptica, analiza fizico-chimica, de microbiologia si biologie moleculara un set extins de analize realizate cu echipamente de ultima generație pentru a garanta cea mai buna acuratețe si sensibilitate a rezultatelor obtinute si pentru a va asigura ca produsul dumeavoastra indeplineste si respecta normele si limitele de calitate si siguranta alimentara impuse de legislatia in vigoare.

Acizi grasi mononesaturati

Aacizi grasi omega 3

Aacizi grasi omega 6

Aacizi grasi polinesaturati

Aacizi grasi saturati

Acizi grasi trans

Specru acizi grasi

Calciu-Ca

Fibra dietetica insolubila

Fibra dietetica solubila

Fibra dietetica totala

Fosfor

Glucide totale/ glucide disponibile

Lipide -grasimi, substante grase

Magneziu-Mg

Potasiu-K

Proteine

Sodiu-Na

Valoare energetica

Zahar total, etc.

vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, E, etc.

Aspect

Aspect exterior

Aspect in sectiune

Culoare

Forma si dimensiuni

Gust

Gust si miros

Miros si Gust

(SO4)2

Acesulfam K

Acid acetic

Acid benzoic

Acid citric

Acid lactic

Acid L-glutamic liber

Acid sorbic

Aciditate

Aciditate libera

Aciditate raportata la substanta uscata solubila

Aciditate totala

Aciditate volatila

Aciditate volatila raportata la substanta uscata solubila (impreuna cu aciditate volatila si SUS)

Aciditate volatila, exprimata in acid acetic

Acizi minerali

Activitatea apei

Agent de spumare

Alcool etilic

Alcool metilic

Amoniac

Apa si substante volatile

Ca2+

CaCl2

Calibru

CaSO4

Cenusa

Cenusa insolubila in HCl 10 %

Cenusa insolubila raportata la substanta uscata solubila (impreuna cu cenusa insolubila si SUS)

Cenusa totala

Cenusa totala raportata la SU (analiza se efectueaza numai impreuna cu cenusa totala si umiditate)

Clorura de sodiu

Coloranti sintetici (boia)

Corpuri straine

Corpuri straine (organice, infestare)

Densitate

Dioxid de sulf

Dioxid de sulf liber

Dioxid de sulf total

Etanol

Extract

Fibra bruta

Fibre (prin tratare cu amilaza si detergent neutru)

Fosfati

Glucoza

Glutamat de potasiu

Granulatie

Identificarea amidonului

Impuritati metalice

Impuritati minerale

Impuritati minerale insolubile

Indice de peroxid

Indulcitori (acesulfam K/ aspartam/ zaharina)

Infestare

Iod total exprimat ca KIO3

Iodura de potasiu

KIO3

Masa neta

Mg2+

MgCl2

MgSO4

Na2SO4

Nitrati – exprimati in ion nitrat

Nitriti – exprimat in nitrit de sodiu

Numar bucati in ambalaj

Pentaoxid de fosfor

pH

Proportie componente

Reactie Kreis (Kreis reaction)

Sediment (reziduu uscat)

Substanta uscata

Substanta uscata solubila

Substante insolubile

Sulfiti

Tiosulfat de sodiu

Umiditate

Umiditate si substante volatile

Valoare ASTA

Volum in ambalaj

Zahar direct reducator

Zaharina – exprimata in imida libera

Aluminiu

Arsen

Cadmiu

Crom

Cupru

Fier

Mangan

Mercur

Nichel

Plumb

Seleniu

Staniu

Zinc, etc.

Pachet pesticide (ex: 520 sau 674)

Organoclorurate: a-clordan, a-HCH, aldrin, DDT total, decacloro-bifenil, d-HCH, dieldrin, endosulfan, endrin, heptachlor, metoxiclor, tetracloro-m-xilen, etc.

Pesticide organoclorurate si piretroide

Pesticide organofosforice.

Alergeni din (alune, lapte, mustar, ou, soia)

Gluten

Lactoza

Gliadina

Detectia ADN de susan, etc.

Aflatoxina ( B1, M1, totale)

Deoxinivalenol

Fumonisine

Ocratoxina A

Zearalenona, etc.

Bacillus cereus

Bacterii aerobe mezofile

Bacterii anaerobe sulfito- reducatoare

Bacterii anaerobe termofile

Bacterii coliforme

Bacterii lactice mezofile (30 grade °C)

Bacterii termofile de acrire fara bombaj

Drojdii

Drojdii si mucegaiuri

Enterobacteriaceae

Escherichia coli

Lactobacillus

Listeria monocytogenes

Mucegaiuri

Numar total de germeni

Pseudomonas spp.

Salmonella

Stafilococ coagulazo-pozitiv

Analiza calitativa tripla organisme modificate genetic

35S promotor

NOS terminator

transEPSPS

Acizi organici:formic, citric, tartric, malic, succinic, lactic, acetic, propionic

Activitatea apei

Alergeni din mustar

Alergeni: Lactoza

Bariu (Ba)

Capsaicina

Coloranti orange II – Rodhamine B

Coloranti sintetici – detectie

Coloranti Sudan

Coloranti: E 120 – acid carminic – cantitativ

Cumarin

Detectarea radiatiilor

Determinarea originii botanice a zaharurilor

Determinarea radiatiilor ionizante

Determinarea raportului izotopic 13C/12C prin spectrometrie de masa

Dioxid de

Dioxid de sulf total

Ferocianura de potasiu anhidra

Fosfat (exprimat ca P2O5)

Hidrocarburi aromatice policiclice – PAH

Inozinat disodic E 631

Morfina

Pesticide (224 compusi)

Pesticide (520 compusi), compusi cuaternari de amoniu si ditiocarbamati

Pesticide organoclorurate

Piperina

Polioli: manitol, sorbitol, lactitol, maltitol, izomalt, xilitol

Profil de zaharuri: Fructoza, Glucoza, Zaharoza, Maltoza, Lactoza

Radioactivitate (Cesiu-134 + Cesiu-137, Iod-131)

Reziduuri antibiotice de uz veterinar -screening

Stibiu (Sb)

Strontiu (Sr)

Titan (Ti)

Validare durata limita de consum

Vitamina B1

Vitamina B2 (Riboflavina)

Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi  sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.

Our most common tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

All our tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Contactati-ne pentru servicii de cercetare si dezvoltare personalizate

Consultanta de specialitate in materie de calitate si siguranta a produselor.

Inspectie si audit de specialitate in domeniul productiei de alimente

Oportunitati de instruire si dezvoltare intr-un laborator cu dotare moderna

Centru stiintific de cercetare si dezvoltare.