Testarea calitatii cerealelor si a produselor cu cereale

ICA R&D va ofera un mod rapid, precis si eficient din punct de vedere al costurilor pentru toate cerințele de testare a cerealelor sau produselor din/si cu cereale.

ICA R&D ofera prin intermediul laboratoarelor de analiza organoleptica, de microbiologie si biologie moleculara si analize fizico-chimice un set extins de analize realizate cu echipamente de ultima generație pentru a asigura cea mai buna acuratețe si sensibilitate. Fie ca sunt cereale (grau, porumb, orez, orz, ovaz, etc.), seminte oleaginoase (floarea soarelui, rapita, etc) sau produse din cereale (faina, gris, tarațe, malai, paine, paste fainoase, produse de patiserie, etc.), ICA R&D are competentele necesare pentru a va asista in realizarea testarii calitatii produselor alimentare pe toate fazele procesului tehnologic de fabricaţie, începand cu materiile prime pana la obţinerea produsului finit, depozitarea cat si valabilitatea acestora si testarilor prevazute de legislatia in vigoare pentru cereale si produsele din cereale.

Principalele analize :

  1. Analize organoleptice si fizico-chimice:

Acopera, in functie de produs, determinari organoleptice, umiditate, impuritati,  greutate hectolitrica, proteina kjeldhal, infestie, aciditate, continut ulei, alcalinitate, grasimi, zahar, lactoza, amidon, cenusa, fibra, substanta uscata, etc.

Parametrii principali pentru cateva produse:

  • Cereale-grau: umiditate, impuritati (corpuri straine) gluten, indice deformare, greutate hectolitrica, indice de cadere, proteina kjeldhal, alveograma, infestare, aciditate.
  • Sroturi: umiditate, fibra – celuloza, proteina, grasime, cenusa, siliciu.
  • Faina: aspect, culoare, miros, umiditate, proteina bruta, substante extractibile in eter etilic, indice de aciditate a grasimii, azot usor hidrolizabil, granulatie.
  • Sroturi, nutret: apa si substante volatile, proteina bruta, cenusa insolubila in HCl, impuritati.
  • Sroturi soia: umiditate, proteina, grasime, cenusa, siliciu, activitate ureazica.
  1. Analizele microbiologice.

Aceste analize se refera la urmatoarele determinari: Bacterii coliforme, Escherichia coli, Salmonella, Stafilococ coagulazo-pozitiv, Bacillus Cereus, numar total de germeni aerobi mezofili, bacterii sulfito-reducatoare, drojdii si mucegaiuri etc.

  1. Analizele pentru determinarea contaminantilor:

Aceste tipuri de analize cuprind determinarea contaminarii cu: metale grele (cadmiu, mercur, plumb, arsen, seleniu, zinc, cupru), pesticide, micotoxine si alergeni, aceste rezultate fiind insotite de consultanța și interpretarea rezultatelor.

Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi  sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.

Our most common tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

All our tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Contactati-ne pentru servicii de cercetare si dezvoltare personalizate.

Consultanta de specialitate in materie de calitate si siguranta a produselor.

Inspectie si audit de specialitate in domeniul productiei de alimente.

Oportunitati de instruire si dezvoltare intr-un laborator cu dotare moderna

Centru stiintific de cercetare si dezvoltare.