Test de iradiere pentru o etichetare corectă în care puteți avea încredere

Test de iradiere pentru o etichetare corectă în care puteți avea încredere

Iradierea alimentelor și suplimentelor este folosită în mai mult de 60 de țări pentru a prelungi stabilitatea și a prelungi viața de valabilitate. Aproximativ 500.000 de tone de produse alimentare sunt iradiate în întreaga lume, în special în plante și condimente. Iradierea se aplică pe alimente din următoarele motive:

  • pentru a ucide microorganisme din ierburi și mirodenii
  • pentru a preveni încolțirea și germinarea cartofilor, cepei și usturoiului
  • pentru a ucide sau steriliza insectele din cereale, fructe uscate, nuci și legume
  • pentru a amâna maturizarea și maturarea fructelor și legumelor
  • pentru a prelungi data expirării prin uciderea microorganismelor din carne și pește

Mâncarea iradiată trebuie să urmeze orientări stricte privind etichetarea, care variază în funcție de țară. Testarea trebuie făcută folosind o metodă adecvată pentru produs pentru a obține rezultate fiabile.

Cum vă poate ajuta ICA R&D

ICA R&D oferă teste de iradiere în alimente, aditivi alimentari, suplimente alimentare și alte produse, folosind metode multiple care respectă regulile locale de reglementare.

Produse relevante:

  • Ierburi și condimente
  • Cartofi, ceapă și usturoi
  • Cereale
  • Fructe uscate și nuci
  • legume
  • Carne
  • Pești și scoici
  • păsări de curte
  • Suplimente de dieta
  • Ceai
  • Aditivi alimentari
  • Și multe altele

Analize specifice:

  • Luminescență fotostimulată (PSL):

Metodă rapidă și fiabilă de screening pentru alimente uscate care conțin minerale de silicat (de exemplu particule mici de praf). Potrivit pentru ierburi, condimente, fructe uscate sau nuci, etc.

  • Termoluminiscență (TL):

Metodă foarte specifică și sensibilă pentru alimente care conțin minerale de silicat. Potrivit pentru ierburi, condimente, fructe uscate, nuci, fructe proaspete, legume, boabe, tuberculi, ceapă, fructe de mare sau creveți, etc.

  • Rezonanța spinului cu electroni (ESR):

Metoda foarte fiabilă bazată pe detectarea compușilor paramagnetici. Potrivit pentru alimente care conțin zaharuri cristaline (de exemplu, zahăr rafinat), alimente care conțin apatit (de exemplu, oase de carne de la bovine, pui; oase de pește; picioare de broască), scoici, midii și melci și probe care conțin celuloză (de exemplu, coji de nuca), etc.