Teste microbiologie

Analiza calitatii laptelui materie prima, a produselor lactate sau care contin ingrediente de origine lactata, a subproduselor industriei laptelui precum si a produselor simulat (« branza vegetala », « iaurtul de soia », « laptele de migdale » etc.) reprezinta o componenta importanta a activitatii de cercetare si testare desfasurata in cadrul laboratoarelor ICA R&D.Putem discuta despre un lapte materie prima de calitate buna, atunci cand acesta nu prezinta sediment sau caracteristici organoleptice (miros, aspect, culoare) nespecifice. De asemenea trebuie avute in vedere valori ale contaminantilor (metale grele, reziduuri de antibiotice sau de pesticide, etc.)  care sa se incadreze in limitele legale. Aspectele microbiologice, respectiv un numar total de germeni aerobi si mezofili (NTG) cat mai redus, un numar de celule somatice (NCS) cat mai mic, lipsa bacteriilor sporulate sunt de asemnea factori ce stau la baza realizarii unor produse produse lactate de calitate superioara.Insa nu doar materia prima este cea care influenteaza calitatea produsului finit. Datorita dimensiunii mari a lantului productie materie prima  – desfacere produs finit de origine lactata, au fost identificate numeroase puncte de contaminare pe flux a produsului. Astfel, de la analiza furajului, trecand prin procesul de mulgere, stocare, procesare, ambalare si pana la distributie, fiecare etapa poate fi analizata de catre specialistii ICA R&D cu metode specifice, moderne si automatizate.Cunosterea detaliata a proceselor tehnologice folosite pe intreg lantul alimentar si dotarea cu echipamente specialitzate pentru efectuarea analizelor fizico-cimice si biologice (avand aici in vedere microbiologia, biologia moleculara si biochimia) necesare in fiecare etapa, permite specialistilor ICA R&D sa emita Rapoarte de incercare avand o mare acuratete a rezultatelor prezentateTestarea si controlul calitatii laptelui trebuie efectuata in toate stadiile lantului alimentar. Astfel, teste se pot realiza pentru:cantitate – masurarea volumului si masei;organoleptica – testarea aspectului, a culorii si a mirosului;compozitie – analizarea in special a grasimii, substantei uscate si a continutului proteic;caracteristici fizico-chimici generale;caracteristici microbiologice de siguranta alimentara a produsului si igiena fluxului de productie;contaminanti – reziduuri de antibiotice sau pesticide; metale;conservanti; alte substante adaugate; etc.

Our most common tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

All our tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.