Teste micotoxine

Micotoxinele sunt metaboliți toxici produși de mucegaiuri. Pot avea efecte acute grave și cronice asupra sănătății oamenilor, precum și a animalelor. Analiza micotoxinei alimentelor și furajelor este, prin urmare, necesară și deseori impusă de legislație. Seturile de testare moderne permit analiza calitativă și cantitativă rapidă a micotoxinelor.

De-a lungul istoriei, micotoxinele (așa cum le știm acum) au afectat calitatea produselor agricole; Marfurile majore precum porumbul, grâul, orezul, soia și alunele pot fi contaminate cu micotoxine, în funcție de condițiile de creștere și condițiile de depozitare. La fel și alte mărfuri precum secară, ovăz, alune, smochine, struguri sau mirodenii pot fi afectate de micotoxine. Consumul de produse contaminate cu micotoxine poate avea efecte toxice acute asupra sănătății asupra oamenilor și animalelor, precum și efecte cronice. Pe lângă costurile de sănătate, de asemenea, factorii economici direcți joacă un rol precum eficiența scăzută a creșterii animalelor de fermă, pierderile comerciale din cauza limitărilor din import și export, precum și pierderi directe în veniturile din valoarea culturilor. Pentru a proteja sănătatea consumatorilor și a animalelor din întreaga lume, există legislații pentru micotoxine.

ICA R&D va poate oferii un set de analize pentru urmatoarele micotoxine:

  • Aflatoxina
  • DON (Vomitoxina)
  • Ochratoxină
  • Patulina
  • Toxina T-2 / HT-2
  • Zearalenonă

Metode pentru analiza micotoxinei:

Analiza micotoxinelor prezintă câteva provocări unice: Toxinele ciupercii mucegaiului sunt contaminanți care apar în mod natural. Producția înainte de recoltare este afectată de condițiile meteorologice, precum și de practicile agricole; producția după recoltare depinde de condițiile de depozitare. Acest lucru pune anumite provocări în gestionarea riscului de micotoxine: Unde, când, cât de des și câte testez?

Micotoxinele sunt răspândite foarte neomogen în întregul produs și pot fi prezente la niveluri foarte scăzute. Probele care urmează să fie testate pot fi matrice analitice simple, cum ar fi grâu, porumb sau poate matrici foarte complicate, cum ar fi condimentele, cafeaua sau amestecuri complexe de ingrediente ca în hrana animalelor. Este foarte important să alegeți metoda de prelevare și analiza potrivită pentru produsul care urmează să fie testat. ICA R&D oferă o gamă largă de metode analitice pentru analiza micotoxinei. În funcție de matrice, numărul de eșantioane, timpul de rezultat, ușurința de utilizare și echipamentul disponibil, vă putem oferi formatul de testare adecvat.

Our most common tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

All our tests & services

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Analize, teste, audit, monitorizare.

Contactati-ne pentru servicii de cercetare si dezvoltare personalizate

Consultanta de specialitate in materie de calitate si siguranta a produselor.

Inspectie si audit de specialitate in domeniul productiei de alimente.

Oportunitati de instruire si dezvoltare intr-un laborator cu dotare moderna.

Centru stiintific de cercetare si dezvoltare.