Ape si analize de ecologie

Apa reprezinta pentru societate o resursa naturala indispensabila, utilizata in toate ramurile industriei, aceasta fiind folosita si in toate procesle tehnologice care apar la prepararea mancarii, dar si in gospodarii individuale unde este folosita pentru a sustine viata si a asigura hrana, pana la consumarea ei in scopul de a ramane hidratati si de a ne mentine sanatatea.

Apa potabilă trebuie să fie sanogenă, curata, lipsita de micro-organisme si de contaminanti fizico-chimici sau orice alte corpuri straine.

Asadar, ICA R&D va sta la dispozitie cu un set de analize complet pentru apa potabila, ape minerale, dar si ape uzate provenite din diverse procese tehnologice.

 1. Examen organoleptic complet: (culoare, gust, miros, etc.)
 2. Analize fizico-chimice :
 • Chimici: pH, Turbiditate, Conductivitate, Nitriti, Nitrati, Amoniu, Clor rezidual liber, Sulfuri si hidrogen sulfurat, Oxidabilitate, Cloruri, Duritate, etc.
 • Metale grele: Aluminiu, Fier, Cadmiu, Plumb, Mangan, Nichel, Mercur, Sodiu, etc.
 • Pesticide: Suma tuturor compusilor individuali.
 1. Analiza microbiologica: Numar total de germeni (NTG), Bacterii coliforme, Escherichia coli, Enterococi intestinali, Clostridia, Pseudomonas aeruginosa.

Pe langa acestea ICA R&D este pregatita in a va asista in mai multe analize de ecologie:

 • Analize si determinări pentru ape uzate: Materii totale in suspensie, Consumul chimic de oxigen (CCOCr), Consumul biochimic de oxigen (CBO5), Detergenti sintetici, Reziduu sec solubil, etc.
 • Rezistenta la coroziune cu anumite substante ale unor materialelor folosite in industria alimentara.
 • Analize si determinări pentru poluanţii din aer (Determinări de COV; amoniac; acroleină; aerosoli de acizi (H2SO4; HCl); pulberi totale în suspensie; poluantii din gazele de ardere de la centrale termice).
 • Documentaţii pentru obţinerea acordului de mediu pentru proiecte de investiţii (unităţi de industrie alimentară, agricultură, gestiunea deşeurilor).
 • Documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei de mediu pentru unităţi în funcţiune (unităţi de industrie alimentară, agricultură, gestiunea deşeurilor).

Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi  sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.